אושר סופית: המשפט העברי יצוין במפורש כמקור פרשני בחוק

איתי גדסי 1 Comment on אושר סופית: המשפט העברי יצוין במפורש כמקור פרשני בחוק

אושר בקריאה שניה ושלישית: שהמשפט העברי יצוין במפורש כמקור פרשני במקרה של לקונה (חוסר) בחוק • יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט ח"כ סלומינסקי: "יש לנו מדינה עברית וגם משפט עברי אני מקווה מאוד שהשופטים במערכת המשפט ילמדו וינגישו את המשפט העברי"

סלומיאנסקי צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק יסודות המשפט (תיקון), התשע"ח-2018 של ח"כ ניסן סלומינסקי.

מוצע לקבוע כי במצב של חסר (לקונה) במשפט, שבו בית המשפט לא מוצא תשובה בחקיקה, פסיקה או היקש, הוא יפנה לעקרונות החירות, הצדק היושר והשלום של המשפט העברי וזאת בנוסף לפנייה לעקרונות האמורים של מורשת ישראל.

בדברי ההסבר נכתב: "חוק יסודות המשפט, התש"ם–1980, שחוקק בשנת 1980 קובע את החובה לפנות למקורות מורשת ישראל בהכרעה בשאלה משפטית שאין לה הכרעה בחקיקה או בפסיקה. ואולם, השימוש שנעשה בחוק לאורך השנים מועט ביותר, שכן ההפניה ל"עקרונות החירות הצדק היושר והשלום של מורשת ישראל" שאינה ברורה וניתנת לפרשנות. אשר על כן, מבקשת הצעת החוק לציין בחוק במפורש את המונח "עקרונות המשפט העברי" כמקור פרשני אליו יהיה רשאי בית המשפט לפנות במקרה של לקונה בחוק."

יו"ר ועדת חוקה ויוזם החוק ח"כ ניסן סלומינסקי: "סך הכל הכוונה שאם יש לקונה בחוק, במקום שהשופט ירוץ לחפש בכל העולם מערכות חוקים, שיסתכל במשפט העברי. תרצה תשתמש, לא תרצה תפעיל שיקול דעת ותעשה מה שאתה מבין. זו לא מהפכה גדולה ואין כאן שום דבר שצריך להפחיד. היושר הצדק והשלום זה משהו שגם האופוזיציה יכולה להצביע בעד. "

ח"כ מירב מיכאלי: איך אפשר לכפות על אדם לא מאמין, דין שהוא בשונה מחוק של מדינה דמוקרטית לא התקבל במקום הזה, לא התקבל ע"י נציגות שנבחרה, לא זכה לדיון של בעד ונגד ולא עומד בקריטריונים של דמוקרטיה. באיזה עולם אפשר לכפות את הדין הזה על אזרחים במדינה דמוקרטית. זה דין שלא מכיר בשווין, לא בין יהודים ושאינם יהודים ולא בין גברים לנשים.

ח"כ דב חנין: ההצעה הזו היא חלק ממהלך זוחל ומסוכן. הממשלה הזו מביאה סדרה של חוקים שהמטרה שלהם היא לשנות את יסודות השיטה, להרחיק את המערכת ככל שניתן מתפיסות מתקדמות של דמוקרטיה ולהפוך את המערכת ליותר לאומנית, שמרנית ודתית.

ח"כ יעל גרמן: אתם לא מבינים שלכוח יש מגבלה. צריך להקשיב לציבור ולרחשי ליבו ומי שלא מקשיב לציבור לא ראוי לשלטון. לכאורה אומר ח"כ סלומינסקי שלא משנים שום דבר. המשפט העברי מפחיד מפני שהוא נשען על הלכות שמדירות נשים, שאומרות שאסור לתת זכויות שוות ללהט"בים, שגורמות לאי שווין בחברה ולפיצול ושסעים בחברה.

ח"כ מוסי רז: יש דברים במשפט העברי שאני יכול לפרש אחרת מימך אבל השאלה היא אחרת. תארו לכם שהייתם שומעים על פרלמנט בעולם שבמשך השנים התגבשה מסורת חקיקה ועם הזמן מתקדמים כי ב2018 הרבה דברים השתנו מאז 1948, ואז ברגע אחד אומרים שעכשיו נקבע שבכל דבר שלא חשבנו עליו אז יחולו החוקים מלפני 2000 שנה. זה נשמע הגיוני?

תמכו  39 התנגדו 32



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    חוקי התורה הם הכי טובים לעולם! פיקחו עיניים!!!